Известие

Collapse
No announcement yet.

156-пуши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156-пуши

Здравейте колеги. От скоро и аз съм горд собственик на ALFA 156 1,6 ts. Много съм доволен от колата но се получи един съществен проблем. Колата върви много добре,ускорява, потдържа обороти, НО при продължителна езда (извънградско или извънселско ) Губи мощност от порядъка на около минута съпроводено със синя димна завеса. След което всичко се оправя. На 300 км. един два пъти. При нормална работа на мотора колата се държи много добре ( не дими).

Охо! Това звучи като казуса на един колега от Варна, който дори е направил основен ремонт заради неправилно дигностициране на проблема. В крайна сметка, след като колата продължила да пуши и след ремонта, се оказало, че изпушването всъщност се дължи на запушена серпантина на капака на главата. задържа маслени изпарения и в даден момент маслото влиза в цилиндрите. Това било често срещан проблем при тези двигатели.
    Все пак изчакай и експертите във форума да си кажат мнението, де
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Да,и аз мисля че проблема е от тези серпентини за които говори колегата "на когото може да се има доверие" .Само да уточня,че става въпрос за капака на клапаните.Сваляш го,накисваш го за 1 ден в коресилин,и след това на пароструйка със силна струя топла вода промиваш каналите.Пробвай,ако не се оправи,поне няма да навреди но си мисля че проблема е там.
      2011 Giulietta MA-ex
      1995 155 1.8 TS 8V
      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

а как пали? пуши ли докато е студена? гледа ли щеката и какъв е цвета на маслото, бистро ли е или мътно като боза?
        '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Първоначално публикувано от wrc
          ...колегата "на когото може да се има доверие" ...
          Щом ми повярваха и ме приеха в клуба... БТВ преди имах и и-мейл адрес с домейн trust-me.com . Но същият този колега, който е направил основен ремонт напразно, е присъствал на алфа-сбирка в Барселона и там са го светнали каква може да е работата Аз мисля, че може да им се има доверие на Каталунците . само в Барса има сигурно толкова алфи, колкото в България и Румъния взети заедно.

При всички положения, симптомите, които описа Caki са същите.
          _______
          146 JTD - ex

Comment

Аз само се опитах да преведа ник-а ти,и определено мисля че проблема е в серпентините
            2011 Giulietta MA-ex
            1995 155 1.8 TS 8V

Comment

Аз само се опитах да преведа ник-а ти,и определено мисля че проблема е в серпентините
              разбрахме се, де
              _______
              146 JTD - ex

Comment

Мдаа възможно е да е зацапан сепаратора на маслените пари, НО има едно голямо НО защо колата ше спира да върви ?
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

,няма логика,не би трябвало да спира. Освен да вкарва изведнъж голямо количество масло в катализатора и да го запушва за момент,но и това май не звучи особено логично сякаш
                  2011 Giulietta MA-ex
                  1995 155 1.8 TS 8V

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                    разбрахме се, де
                    2011 Giulietta MA-ex
                    1995 155 1.8 TS 8V

Comment

В нормално състояние не пуши. Никакъв дим нито като е студена нито топла. След тези няколко инцидента долях около 1,5 л масло в двигателя. Какви са тези серпентини в капака? Свещите ми са нови понеже мислих че проблема идва от там, обаче се оказа че не е

Comment

Първоначално публикувано от Caki
                        ...Губи мощност от порядъка на около минута съпроводено със синя димна завеса. След което всичко се оправя. ... ( не дими).
                        Ха и на жена ми 146-цата така прави върви много добре, ускорява всичко точно обаче отвреме на време изпушва. И то най вече изпушва на завоя за младост от цариградско като слизаш . И се си мисля, че проблема е подобен? Е да ама и маслото намалява драстично след изпушване Абе ще взема да го сваля Аз този капак на клапаните?
                        Колега при тебе намалява ли маслото след изпушването?

Comment

След тези няколко инцидента долях около 1,5 л масло в двигателя. Не бе тя не е голяма работата и ще съм много щастлив ако знам че ще е оттам

Comment

Аз си мисля че щом гори масло не е от сепаратора. Варянт е да е калпаво маслото или бая старо. Кофти предположение ама може и да са позаминали маслообирателните сегменти

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                              ...Кофти предположение ама може и да са позаминали маслообирателните сегменти
                              Но тогава май няма да изпушва само на моменти, а ще си попушва регулярно.
                              Аз мисля, че нищо не му пречи на колегата Caki да си отвори и почисти тази серпантина, то ще си покаже дали е било от нея
                              _______
                              146 JTD - ex

Comment

Working...
                              X